Ани Добранова: Сливането на училища е отнемане на правото на избор

16:17, 16 май 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Правото на избор, което имаме като родители да изберем най-доброто училище за нашите деца се отнема с предстоящото решение на Общинския съвет в Пловдив за сливането на училищата "Г. Бенковски" и "Д. Хаджидеков", коментира специално за Пловдив Topnovini.bg родителят Ани Добранова.

Тя съобщи, че е създадена група във фейсбук, в която родителите се обединяват срещу сливането на двете учебни заведения. Както Пловдив Topnovini.bg писа, хората излязоха на протест днес в двора на "Г. Бенковски"

"Съдбата на над 800 семейства се разиграва от старейшините. За готвеното решение разбрахме случайно от публикация в пловдивска медия, а никой не се е допитал до нас", заяви майката.

"Когато съм избрала учебното заведение за моето дете, съм преценила, че то е най-добрият вариант за нас, а сега ще трябва да мисля как и кой да го прибира след училище", заяви Добранова.

Родители са направили своеобразен експеримент, като са изминали разстоянието между двете заведения, и са установили, че децата ще трябва да пресичат натоварени пътни артерии. "Освен това състоянието на материалната база на "Г. Бенковски", подчерата Добранова.

Инициирана е подписка срещу сливането на училищата и родителите са уведомили за своето несъгласие омбудсмана на Пловдив Борислав Стаматов и областния управител Здравко Димитров. "Ако Общинският съвет в Пловдив гласува за сливането на двете училища, ще отнесем случая до министъра на образованието Миглена Кунева", категорична е Добранова.

Припомняме, че утре родители на ученици от двете училища ще излязат на протест пред сградата на местния парламент в 8 часа, за да изразят недоволството си пред общинските съветници от подготвяната промяна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама