Немски дипломи получиха 35 абитуриенти от Езиковата гимназия в Добрич

16:22, 16 май 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
35 абитуриенти на езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич получиха днес немски дипломи на тържествена церемония в Огледална зала "Нели Божкова“.

Те им бяха връчени от г-н Каснер – главен консултант към Службата по немски език за училища в чужбина в Посолството на Германия в България, и г-н Пригниц – координатор по немски език за Североизточна България.

„Немските дипломи са не само мост към европейската култура и ценности, те са символ на духовната близост между нашите два народа - германския и българския. Така ние ставаме част от едно общо духовно и културна пространство, ръководено от разума, толерантността и човешката любов", каза в приветствието си директорът на училището Милена Иванова.

Тя посочи някои от успехите на учениците, с които гимназията се гордее. Сред тях са достойното представяне на кандидатите на изпита за немски езикови дипломи, общо десет класирани за националната олимпиада по немски език, от които двама в 12 клас - Михаела Георгиева и Томислав Рачев, класирани и за националния кръг на Лингвистично кенгуру, Васил Манев - осмо място на националното състезание по немски език на частно издателство и много други. Милева Иванова благодари на учителите по немски език - Маргарита Гроздева, Надя Бакларова и Теодора Инчева, преподавали на випуск 2016, както и на господата Каснер и Пригниц - за подкрепата през годините.

На празника присъстваха Дарина Иванова - старши експерт по чуждоезиково обучение в Регионалния инспекторат по образование, родители, ученици, приятели на зрелостниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама