Mестните власти от шест области участваха в обучение за конфликта на интереси

16:22, 16 май 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на местните власи от шест области се събраха във Велико Търново, където Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси проведе обучителен семинар. Във форума участваха кметове и заместник-кметове на общини, председатели на общински съвети, председатели и членове на постоянните комисии към местните парламенти, общински съветници, експерти от администрациите и др. Гостите бяха от регионите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Русе и Търговище.

Семинарът бе открит от кмета на старопрестолния град и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините Даниел Панов. 

„Стриктното прилагане на Закона за предотвратяване на конфликт на интереси е наше основно задължение. Това води до повишаване на доверието на гражданите в местната власт.", заяви по време на откриването Даниел Панов.

Кметът на Велико Търново увери, че добрият синхрон между Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси ще продължи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама