Спряха от продажба съмнителни дрехи втора употреба в Търговище

16:24, 16 май 16 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4 акта за нарушения на здравните изисквания съставиха в Търговище при извършените 118 проверки на обекти с обществено предназначение, които включват текущ и тематичен контрол. Две от санкциите са за  продажба на дрехи втора употреба без документ за дезинфекция на текстилни изделия в обекти от община Търговище. Дрехите са спрени от реализация до представяне на документ, доказващ тяхната безопасност, информираха от Регионалната здравна инспекция. Другите актове са за подаване в потребителската мрежа на питейна вода с лоши микробиологични показатели в населено място от община Антоново и за използване на козметични продукти с изтекъл минимален срок на трайност в студио за красота от община Търговище. Продуктите са спрени от реализация.

За една седмица има издадени и 7 предписания. Освен констатираните нарушения за които са наложени санкции, предупредени са още търговски обект от Попово, които трябва да представи документ, удостоверяващ дезинфекцията на дрехи втора употреба и детско заведение от община Търговище, където се налагат ремонтни дейности.

62 обекта с обществено предназначение и 35 лечебни и здравни заведения са проверени относно забраната за тютюнопушене на закрити обществени и работни места и детски площадки. Не са констатирани нарушения, дори и при инспекциите в нощните часове, информираха от РЗИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама