Предприемачи и кметове ще търсят партньорства на срещата „Бизнес - местна власт“

16:31, 16 май 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесът и местната власт ще дискутират как да привличат инвестиции и да създават нови работни места. Това ще стане на първата по рода си годишна среща „Бизнес - местна власт“ между предприемачите и общинските администрации, която ще се проведе на 17 май от 10 ч. в Суис-Белхотел (бившият хотел „Димят“). Инициативата е на Сдружение на предприемачите „Лудогорие“ в партньорство с водещи правителствени и неправителствени работодателски организации.

Поканени за участие във форума са собственици, управители и изпълнителни директори на малки и средни предприятия, предприемачи, инвеститори с интерес към развитие на съвместни бизнес проекти в партньорство с общините, както и кметове и председатели на общински съвети.

Срещата ще се фокусира върху изграждането на публично-частни партньорства между бизнеса и общините, привличането на европейски средства в регионите, стимулирането на инвестициите в традиционни отрасли и създаване на заетост.

„Микро-, малките и средните предприятия (МСП) съставляват 99 % от дружествата в Европейския съюз. Те осигуряват две трети от работните места в частния сектор и допринасят за повече от половината от общата добавена стойност, създавана от предприятията в Евросъюза“, сподели Мустафа Ахмедов - председател на Сдружение на предприемачите „Лудогорие” и допълни: „Всички усилия за реализирането на стратегиите и политическите решения около фразите „Европа на регионите“ и „Региони в растеж“ остават във въздуха без активния диалог и тясното сътрудничество между бизнеса и местната власт.“

Партньори на събитието са Българска агенция за инвестиции, Оперативна програма „Конкурентноспособност“, Национална компания индустриални зони, Национално сдружение на Общините в Република България, Сдружение „Толерантност“- Сдружение на общини, Съюз произведено в България, Българо-турска търговско индустриална камара, Българо-арабската бизнес асоциация и други регионални бизнес организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама