Университетската болница „Александровска“ и Бургас ще си сътрудничат

16:41, 16 май 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Университетска болница „Александровска“ проявява интерес към Бургас, съобщиха от Общината. Като причини се изтъкват перспективите за развитие и положителната демография. Това означава, че през следващите години увеличаващото се население на Бургас и региона ще има нужда от повече и по-висококачествени медицински услуги.

Всичко това стана ясно на провелата се среща в Общината с ръководството на „Александровска“.

Предстоят преговори, а след тях създаване на работна група за сътрудничество между това престижно медицинско заведение от една страна, а от друга - общинското и държавно здравеопазване в Бургас.

В междуинституционалната среща участваха кметът Димитър Николов и заместникът му д-р Лорис Мануелян, зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, а от страна на Университетска болница "Александровска" - изпълнителният директор доц. д-р Костадин Ангелов, зам.-директорът по лечебната дейност доц. д-р Димитър Буланов, проф. Панчев и доц. Хаджийска. В разговорите участваха още ректорът на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" доц. Магдалена Миткова, ръководителите на РЗИ и РЗОК - Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама