„Детско полицейско управление“ създадоха в Каварна

16:46, 16 май 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Каварна се включи в националната програма на Министерството на вътрешните работи за повишаване на институционалната грамотност, изграждане на гражданско самосъзнание и утвърждаване на обществените ценности при децата.

14 четвъртокласници от СОУ „Стефан Караджа“ ще участват в „Детско полицейско управление“. Те получиха отличителни знаци и положиха клетва да участват в обученията, които ще бъдат провеждани от полицейските служители от управлението в Каварна.

През следващата учебна година децата ще бъдат запознати със структурите на МВР, ще се обучават на безопасно движение по улиците, правилата за противопожарна безопасност и на бойни техники за защита. Споразумение и декларация за сътрудничество в този проект подписаха началникът на РПУ Каварна главен инспектор Николай Дюлгерски и директора на СОУ „Стефан Караджа“ Емил Андонов. Средствата за провеждането на националната програма са осигурени с помощта на местната комисия за борба с противообществените прояви от малолетни и непълнолетни към Община Каварна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама