Съдът започна оглед на бюлетините от 10 избирателни секции във Ветово

16:55, 16 май 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огледът на действиелните и недействителните бюлетини от 10 секционни избирателни комисии (СИК) започна днес в Административния съд в Русе (АС-Русе). Шест от тях са от град Ветово, две от Сеново и по една от Писанец и Кривня.

Припомняме, процесът започна по жалба на кандидатът за кмет на община Ветово Мехмед Хасан Мехмед, който не е съгласен с изборния резултат от местните избори, проведени на 25 октомври 2015 г.

Делото беше разгледано вече от Административния съд, но при обжалването на решението му от Мехмед Мехмед пред Върховния административен съд (ВАС), той го отмени и върна казуса за ново разглеждане от друг състав на АС-Русе. Препоръките бяха да се направи оглед на изборните книжа, което стана причина те да бъдат изискани от местната власт във Ветово за днешното заседание.

Днес беше направен внимателен оглед на бюлетините от 5 СИК. Приблизително 1 800 бюлетини бяха огледани щателно от съдия Диан Василев, всички процесуалнти представители на всички страни, в присъствието на служители на Административния съд.

Около 40 от бюлетините бяха отделени, тъй като страните имаха забележки към тях. Те ще бъдат преснимани, а копията – приложени към материалите по делото.

Сред отделените има както действителни, така и недействителни бюлетини, за които предстои да се реши, правилно ли са определени като част от едните или от другите.

Делото продължава утре с оглед на останалите 5 чувала от другите 5 СИК.

Общият брой на бюлетините от 10-те секции е около 3 200.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама