Удостояват трима разградчани с наградата на името на Никола Икономов

16:56, 16 май 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима разградчани с принос в културния живот на региона ще бъдат удостоени с наградата на името на Никола Икономов. Учреденият от Общинския съвет в Разград приз се връчва на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и на 1 ноември - Деня на народните будители.

С отличието се удостояват творци и дейци на културата и образованието, учители, научни работници, юристи с принос към популяризиране на културния живот и културно-историческото наследство на Разградския край.

Номинациите бяха разгледани и одобрени на съвместно заседание на комисиите по култура и по образование, с участието на ресорния зам.-кмет, началника на Регионалния инспекторат по образованието, началника на отдел „Образование” в общината, главния експерт в дирекция „Култура, спорт и туризъм” и представител на Инициативния комитет за учредяване на наградата.

Участниците в заседанието гласуваха с приза на името на възрожденеца да бъде удостоен Румен Станев - майстор на спорта по ориентиране, за неговата дългогодишна състезателна, педагогическа, треньорска, експертно-спортна, изследователска и обществено-полезна дейност за популяризиране и развитие на туризма, ориентирането и спорта в Разград и региона.

За цялостният й народополезен принос към поколения разградчани, развитието на образованието в община Разград и 96-тата й годишнина с наградата ще бъде удостоена и дългогодишната учителка Донка Дюлгерова. Тя е носител на орден „Кирил и Методий” - втора степен.

Отличието ще бъде връчено и на журналиста, драматург, литературен творец, поет и общественик Дулинко Дулев за неговото дългогодишно творчество като деятел в областта на културата и обществената дейност.

Председателят на Общинския съвет Надежда Радославова определи номинираните като достойни личности, които покриват критериите за връчване на отличието.

Номинациите ще бъдат разгледани и гласувани окончателно на предстоящата тържествена сесия на Общинския съвет в Разград, която ще се състои на 20 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама