Предвиждат засилени мерки за предстоящите изпитни дни във Варна

17:00, 16 май 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предвидени са засилени мерки за нормалното протичане на предстоящите изпитни дни във Варна. Това каза в интервю за радио „Фокус” Венцеслава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в морската столица. По думите й са проведени редица обучения както с ръководствата на образователните институции, така и с учителите, които ще влязат в ролята на квестори. „Инспекторатът по образованието се погрижи за осъществяването на работно съвещание за провеждане на инструктаж на директорите и квесторите, които ще следят за реда и нормалното протичане на държавните зрелостни изпити и външното оценяване в 7-ми клас“, поясни Генова.

Тя коментира, че в деня на самите изпити се предвижда пореден инструктаж от страна на директорите към учителите. „Ще се извърши обстоен преглед на сградите и залите от компетентна комисия, назначена от ръководството на съответното училище, запечатване на помещенията, в това число - сервизни, и изпитни зали. Ползването на комуникационна техника ще бъде строго забранено за зрелостниците и преподавателите“, уточни началникът на инспектората.

Венцеслава Генова обясни, че основно ще се разчита на личната отговорност на директорите, които ще ръководят целия изпитен процес в своите институции и ще подходят професионално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама