Развитието на социални услуги за възрастни в България обсъдиха в Русе

17:08, 16 май 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
37 представители на русенски клубове от Българската асоциация на пенсионерите участваха днес в семинар в резиденция „Липник”. Темата на форума бе „Развитието на социални услуги за възрастни в България”. На него бяха презентирани настоящото състояние на услугите, правната рамка, тенденции в развитието им и предимства и недостатъците. Семинарът приключи с дискусия.

Припомняме ви, че през лятото на 2015 г. в резиденция „Липник“ бе създадена първата по рода си общност на хора от „златната възраст“, които да живеят, споделят и да прекарват приятно времето си заедно.

Комплексът е разположен до езерото на най-красивото кътче на Русе – лесопарка „Липник“, който се намира в огромен горски масив от липови дървета с площ от около 20 000 декара, откъдето произлиза името на местността. Смятан е за най-големия лесопарк на територията на България.

"Да заживеем заедно" е Общност за активно съжителство на възрастни хора“, които заедно, създават правилата и нормите, поставят цели и задачи, плануват и участват активно в съвместния живот. Целта е тази общност да се разпростре и мултиплицира от Резиденция "Липник" във всеки по-голям град на страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама