Марин Китов по стъпките на Хаджи Димитър, войводата е от Сливен

17:51, 16 май 16 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Войводата” е от Сливен, обявиха организаторите на своеобразния фестивал "Хайдушка среща", предложил изпитание на 17 смели мъже в изкачването с тежест и още над 100-тина в други хайдушки игри.

Смелчаците изкачиха традиционния маршрут по Хайдушката пътека, водеща до м.Карандила над Сливен,  с мях - вино, който тежи 45 кг.

Разстоянието, най-бързо с тежестта на гръб изкачи Марин Китов. Той измина дистанцията за 1 час 23 мин, като целта бе да покаже, че в днешно време славния сливенски войвода – Хаджи Димитър – има последователи.

„Видяхме, че сливналии носят гените на предците си и войводите са реални. В надпреварата се включиха участници от цялата страна, както и четирима представители от САЩ”, поясни организаторът Стефан Стефанов,  председател на фондация „Старият бряст".

Марин Китов е от Сливен. Той е бивш състезател по борба, възпитаник на Сливенското спортно училище. Сега работи като военнослужещ в Танковата бригада. Поддържа спортната си форма с фитнес и при всяко свободно време е в планината. Многократно е изминавал  маршрута по Хайдушката пътека, но за първи път изкачва с такава тежест.

„Хаджи Димитър в ново време” сподели, че е имал колебание за участие, но предизвикателството си е струвало. За успеха си Китов получи символичния пояс на Хаджи Димитър, грамота за успеха и премия от 1 000 лв.

Фестивалът „Хайдушка среща" се проведе за първи път тази година, но организаторите възнамеряват да го превърнат в традиционен и да бъде в два дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама