„Агротайм” откри нова база за 3 млн. лв. в Исперих

17:53, 16 май 16 25 2184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирма „Агротайм” ООД  в Исперих откри нова база за сортиране, пакетиране и хладилно съхранение на череши, с лазерна технология. Инвестицията е за повече от 3 млн. лева, съобщиха от областната управа.

Гости на събитието, което се проведе в база „Бориса”, бяха областният управител на Разград Манол Кившанов, кметът на община Исперих Бейсим Руфад, директорът на ОДБХ д-р Илиян Драмалиев, служители на фирмата и др.

Кившанов поздрави управителя на фирма „Агротайм” ООД Иван Иванов и неговия екип за новия обект, като подчерта значението му за община Исперих и област Разград. Областният управител подчерта, че фирма „Агротайм”  е доказателство, че селското стопанство в България може да е един динамично развиващ се и конкурентен сектор на българската икономика.

Още от създаването си през 1992 г. „Агротайм" ООД успешно се развива като една от водещите български селскостопански компании. Фирмата е един от големите работодатели в района, който осигурява постоянна работа на 370 души и наема допълнително около 120 сезонни работници.

„Агротайм” работи в сътрудничество с водещи международни компании в областта на селското стопанство, с научни институти в Европа и България, и с водещи фермери, като се стреми да внедри най-доброто от техния опит.

И двамата собственици и управители на „Агротайм" са избирани за „Агробизнесмен на България" - Иван Иванов (Крачунов) - през 1996 г., а Теодор Иванов (Крачунов) - през 2005 г.

Тайната на успеха на „Агротайм”, според ръководството на фирмата, е непрекъснатият стремеж към обновяване и усъвършенстване, съчетан с използването на дългогодишните традиции в областта на земеделието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама