Откриха детските полицейски управления в област Търговище

17:55, 16 май 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три детски полицейски управления бяха открити днес в градовете Търговище, Попово и Омуртаг. Инициативата се провежда в цялата страна с участието на служители от структурите на МВР, Български червен кръст, училища и други.       

В Търговище официално беше открито детското полицейско управление във ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” в Търговище. На тържеството беше огласена Декларация за партньорство по реализиране на програмата между Районното управление и гимназията, а учениците – доброволци положиха клетва.

Секретарят на Общината Христалина Халачева приветства инициативата, подчертавайки, че най-прекият път за осигуряване безопасността на децата, е повишаването на тяхната информираност.

„Тук съм, за да Ви подкрепя и да Ви уверя, че Община Търговище е отворена за всички инициативи и идеи, свързани с младото поколение. Ние искаме да учите, да се забавлявате в града ни, искаме той да е  част от Вашите планове и надежди, за да го направим по-хубав, по-успешен, по-безопасен за живот и развитие. Това зависи от всички нас - представителите на институции, гражданите и най-вече от Вас младите, защото Вие сте бъдещето”, обърна се Халачева към учениците.

Националната програма, която ще продължи две години, е  предназначена за обучение на деца от начален и прогимназиален етап. Те ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, оказване на първа помощ, безопасност на движението и други. Занятията са както теоретични, така и практически и в тях са включени различните звена на МВР – пътните полицаи, криминалистите, огнеборците и др.

Те ще обучават подрастващите как да оказват първа помощ при инциденти, как да реагират при бедствия, дори как се намират и вземат следи от местопрестъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама