Джудистка от Тополчане със сребро от Международен турнир

18:25, 16 май 16 / Спорт 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дарина Великова спечели сребърен медал от Международния турнир по джудо в Пловдив. Дарина е състезателка на СК „Тополчане”. Тя заслужи отличието в категория до 52 килограма при девойките младша възраст.

„Това е трето състезание за сезона на младата надежда на Тополчане, като и  в трите прояви е сред призьорите”, каза за Topnovini.bg личният й треньор Тодор Марчев.  За съжаление той не е присъствал на успеха на състезателката си поради финансови затруднения на клуба в малкото населено място, известно с традицията си да създава и предава шампиони.

СК „Тополчане” участва в Пловдив с още един джудист, за който надпреварата бе дебют в спорта. Виктор Георгиев записа две победи в категория до  38 кг при юношите младша възраст, но липсата на опит го лиши от място сред най-добрите.

Наставникът и основател на клуба в Тополчане Тодор Марчев с болка сподели, че негативното отношение на Общината и Федерацията по джудо към клубовете по селата, ще го принудят да се откаже от любимия спорт и занимание. Той подчерта, че родното му място, което е с 4 хил. жители, кандидатства по различни проекти, но не е допуснато до нито един. През последните години са закрити двата футболни клуба, клуба по лека атлетика, а сега на път да бъде унищожен е и този – по джудо и самбо. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама