Пороят във Варна наводни подлези и болници, вадиха пътници от закъсал автобус

18:52, 16 май 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 20 сигнала за наводнени подлези и сгради са постъпили във варненската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ след пороя този следобед. Осем  екипа разчистват паднали дървета и счупени клони,  съобщи директорът й комисар Тихомир Тотев.

Автобус на градския транспорт е закъсал във водата в района на „Пикадили парк“. Наложило се е екипи на „Гражданска защита“ да помогнат на пътниците да го напуснат безопасно. Няма пострадали хора.

Само за половин час следобед в града са се изсипали 20 л/кв. м, а в курортния комплекс „Слънчев ден“ валежът е достигнал 60 л/кв. м, съобщиха от местния филиал на Националния институт по метеорология и хидрология. Дъждът продължава на пориви в различни райони на града и в момента.

Наводнени са котелните помещения на АГ болницата и болницата „Св. Анна“, приземието на Регионалния телевизионен център, много търговски обекти в централната част на града и района на жп гарата. Екипи на „Гражданска защита“ все още отводняват автомобилните подлези на ул. „Шипка“, до „Пикадили парк“ и в кв. „Левски“. Пълни с вода са и повечето пешеходни подлези.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама