Добруджа 07 ще играе в Шампионската лига, ще домакинства във Варна или Русе

18:52, 16 май 16 / Спорт 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъжкият волейболен тим на Добруджа 07, който спечели титлата на България, ще участва в турнира на Шампионската лига. Това оповести на пресконференция днес президентът на клуба Галин Господинов на пресконференция. Решението е взето на продължило 5 часа заседание на Управителния съвет на клуба на 12 май. На следващия ден е подадена заявката за участие.

Ще се търсят възможности домакинските мачове на тима от Добрич да се играят в Двореца на спорта във Варна, ако календарът на събитията там позволява. Ще се търсят варианти също за Русе или друг град, защото зала „Добротица“ не отговаря на изискванията за Шампионска лига

В Добрич да се изгради нова модерна зала за 2500-3000 зрители, която да отговаря на европейските стандарти и да се използва не само за волейбол, но и за хандбал, баскетбол, лека атлетика, апелира Драган Нешич, който е член на управителния съвет на клуба, апелира.

Той посочи, че клубното ръководство смята да запази състава, който спечели шампионската титла. Водят се разговори със състезателите. Предлагат им се тригодишни договори, за да има сигурност и за спортистите.

Волейболистите ще разчитат за участието си в Шампионската лига на обещаната подкрепа от 20 000 лева от волейболната федерация. Търси се подкрепа и от общината, както и от спонсори, казаха от клуба. Президентът на клуба коментира, че за момента не са ясни параметрите на необходимия бюджет, който ще зависи от това до коя фаза на турнира ще достигне тимът, кои ще са съперниците му и докъде ще трябва да пътуват състезателите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама