Стефан Радев призова за добро взаимодействие между средното и висшето образование

18:58, 16 май 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Необходимо е добро  взаимодействие между средното и висшето образование, защото това е една от формите, които могат да позволят образованието да се приближи повече към изискванията на бизнеса и към изискванията на обществото. Убеден съм, че Технически университет има какво да покаже и да бъде пример за другите висши учебни заведения". Това заяви кметът Стефан Радев при откриването на кръгла маса на тема "Образователни практики в сътрудничеството между средни и висши училища", организирана от Инженерно -педагочески факултет - Сливен по повод 30-годишнината от създаването на учебното заведение. Кметът коментира, че в момента очакванията на обществото и изискванията към образованието са високи и се повишават. 

"Горд съм, че в нашия град има сериозен научен потенциал и вече 30 години Инженерно-педагогическият факултет е част от обществения живот на Сливен и от академичната общност в страната" , каза още Радев.  Той приветства участниците в кръглата маса и им пожела успех.

При откриването на форума, проф. Станимир Карапетков – зам. - ректор на ТУ-София за Факултет и Колеж – Сливен, прочете поздравителен адрес от името на премиера Бойко Борисов, под чийто патронаж се провежда кръглата маса.

Според ректора на Технически университет-София - проф. дтн инж. Георги Михов,  Инженерно-педагогически факултет - Сливен е явление в историята, не само на Техническия университет, но и във висшето образование в България.  "Не виждам друга такава структура, която да съчетава в едно цяло инженерното образование, заедно с  неговата педагогическа добавка като правоспособност на учител. Това прави студентите още по-ценни на пазара на труда. Излизайки от тук, те имат възможност да работят, както в индустрията, така и в сферата на образованието, съчетавайки своите възможности и познания на инженери и на педагози. Затова и днешната кръгла маса е насочена към единството и към връзката между висшето и средното образование, т.е. между различните нива на образование", каза още проф. инж. Михов.

На кръглата маса присъстваха още зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, областният управител на Сливен Татяна Петкова, зам.-кметовете Пепа Чиликова и Стефан Кондузов, началникът на Регионалния инспекторат по образование и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама