Общинският съветник Пламен Станчев откри изложба в Община Добричка

19:07, 16 май 16 / Култура 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба на общинския съветник инж. Пламен Станчев бе открита днес в Община Добричка. Живописните платна, обединени от наслова „Природата в рамка“, са подредени в  заседателната зала на местния парламент.

Изложбата показва таланта и възможностите на Пламен Станчев, каза при откриването кметът Тошко Петков. Той поздрави твореца, с първата изложба на територията на Община Добричка.

Пламен Станчев е най-добрият художник сред всички общински съветници и най-добрият общински съветник сред  художниците, каза председателят на местния парламент Донко Марев.

Инж. Станчев благодари на двамата ръководители на Общината  за грижите, които полагат за културния й живот.  Сподели, че се гордее, че е жител на Община Добричка, откъдето са корените му. Той продължава да живее в родното си село Котленци, на което през годините е бил и кмет.

Авторът разказа, че професията му на корабен инженер му е дала възможността да посети повече от 85 държави. "Мога да ви уверя, че живеем в най-красивата страна не само в Европа, но и по света“, сподели творецът.

Изложбата "Природата в рамка" представя около 25 творби на общинския съветник. В нея могат да се видят красотите на България - пейзажи от Добруджа, на морска тематика, картини на природата в Ковачевци, Боженци и др. Голяма част от творбите той показва за първи път пред публика. Представянето на изложбата е посветено на 24 май – Ден на славянката писменост, на българската просвета и култура. Организатори са Община Добричка и Общинският съвет.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама