Правителството решава дали да предложи Нешка Робева за орден „Стара планина“

21:17, 16 май 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът културата Вежди Рашидов е внесъл в Министерски съвет предложение до президента Росен Плевнелиев за награждаване на треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева с орден „Стара планина“ Първа степен. На утрешното си заседание правителството ще гласува прадложението

Орденът „Стара планина“ е най-високото отличие в наградната система на Република България и се връчва от президента на България на политици, дипломати, общественици, музиканти, певци, спортисти, български и чужди граждани.

Рашидов предлага с ордени „Св. Св. Кирил и Методий“ Първа степен да бъдат наградени и актьорите Камен Донев, Петя Силянова, Мариус Куркински, Стефан Москов, Иглика Трифонова, Георги Господинов, Христо Бойчев, Деян Енев, Станислав Памукчиев, Свилен Блажев, Божидар Козарев, Милко Божков, Васко Василев и Соня Йончева.

Орден „Св. св. Кирил и Методий“ е втори по старшинство в наградната система на Република България и се връчва „за дейност в областта на науката, просветата и културата и за големи заслуги за възпитанието на българския народ“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама