Антикорупционният закон е „червената линия“ за волята за борба с корупцията, заяви Делчев

21:43, 16 май 16 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Антикорупционният закон е  „червената линия“ дали управляващото мнозинство има воля за истинска борба с корупцията. За да бъдем ние в мнозинството, то трябва да докаже политическа воля и да приеме този закон. Дори и ПФ, които не подкрепиха закона в комисия, знаят, че сега имаме исторически шанс да приемем този закон и да отговорим на очакванията на хората да се справим с корупцията".

Това заяви по бТВ депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев (ДБГ), съобщиха от пресцендъра на движението. 

Той призова депутатите да дадат знак, че не ги е страх, че ще бъдат разследвани за корупция, като не отрече, че се наблюдава страх от закона, особено в тези народни представители, които са част от модела „Кой“ и са от партиите на статуквото.

По думите му на година губим до 19 млрд.лева от корупция. "Идват президентските избори, гражданите ще видят кой не иска да има антикорупционен закон и ще накажат партиите, които не го подкрепят. Да видим дали АБВ ще подкрепи закона, имайки предвид големите им амбиции за президентския пост", коментира Делчев.

Тази и другата седмица ще проведем консултации по закона, каза още Делчев и добави, че законът е белег за евроатлантическата ориентация на страната. Според него подаването на неподписани сигнали е инструмент за хората, които се страхуват, включително от местните управници, кметове и хората с много власт. 

На въпрос за предсрочни избори, Делчев отговори, че в момента не вижда такава перспектива - реформите се реализирали, а кабинетът можел да се разклати само ако спре да си изпълнява програмата. "Правителството ще си изкара пълния мандат, то е много по-добро от предишното на Пламен Орешарски", категоричен бе Димитър Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама