Спектакълът “Оттука започва България” e победителят на Друмевите театрални празници

22:40, 16 май 16 / Култура 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спектакълът “Оттука започва България” на Драматично-куклен театър “Васил Друмев” е победителят в 50-тото издание на Международния фестивал Друмеви театрални празници “Нова българска драма” в Шумен.

Това  е решението на журито с председател проф. д-р Камелия Николова и членове Георги Господинов, Йосиф Сърчаджиев, Стайко Мурджев, Огняна Серафимова.

В категорията „Авторски прочит” тази година не се присъжда награда за драматургия. На пиесата „Кота 506” с автор Ясен Василев, която бе представена в тази категроия, е присъдена поощриттелна награда. Пиесата е посветена на Гео Милев и е съставена от документални разкази за поета.

Наградата за сценография  на тазгодишното издание на фестивала бе присъдена на Никола Тороманов, за спектакъла  “За теб ” от  Яна Борисова на Продуцентска къща „Смут” – София.

Наградата за мъжка роля бе присъдена на Валери Йорданов за  ролята  на Димитър

в спектакъла ”Солунските съзаклятници” на Народен театър „Иван Вазов” – София.

Наградата за женска роля си поделиха Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова за ролите си в спектакъла „Театър, любов моя!” на Театър 199 „Валентин Стойчев” – София.

Трупата на театър “Кокет” от Букурещ, Румъния спечели отличието за чужд спектакъл.

В Международния фестивал Друмеви театрални празници “Нова българска драма” 2016 не бяха присъдени награди за режисура и музика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама