Оправдаха данъчна, разгласила ревизия на Борислав Гуцанов

23:01, 16 май 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд призна 50-годишната Бехтие Османова от Варна за невинна в това, че в периода от 23 май 2012 г. до 12 март 2013 г. включително, при условията на продължавано престъпление, с пет отделни деяния, разгласила сведения от друго естество, които не са държавна тайна, но чието разгласяване е забранено със закон.

Бехтие Османова в качеството си на служител на ТД на НАП – Варна, е извършвала ревизия по ЗОДФЛ на Борислав Гуцанов и съпругата му Моника, заедно със своя колежка, със заповед на директора на териториалната дирекция.  Извършваната ревизия неколкократно е била спирана и възобновявана на различни основания.

Пред съда Борислав и Моника Гуцанови заявиха, че са контактували с данъчния служител пряко и чрез главната си счетоводителка. По предложение на Османова и с тяхно устно съгласие тя е включила в проверката счетоводна кантора, която да подпомага извършването на данъчната проверка, за да приключи тя в по-кратки срокове. На счетоводител от тази кантора тя е изпращала файлове с информация от ревизията, което бе определено от държавното обвинение като неправомерно разгласяване на информация чрез предоставяне на данни, представляващи данъчна информация, което е забранено от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

ВОС оправда Бехтие Османова по така възведеното обвинение. Присъдата може да се протестира и обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд, считано от днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама