1650 дванайсетокласници на матура по БЕЛ в Русенска област

06:32, 18 май 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1650 дванайсетокласници ще се явят на Държавния зрелостен изпит по Български език и литература в Русенска област. Изпитът започва в 8,00 часа. Зрелостниците трябва да са влезли в залите до 7,30 часа. Те ще бъдат разпределени в 23 училища в региона, от тях 18 са в Русе.

Тази година се въвеждат „драконовски” мерки срещу преписвачите. Във всички зали, в които ще има зрелостници, има камери. Новото е, че към тях са монтирани и микрофони.

Освен това картината от изпитните зали може да бъде наблюдавана не само в Регионалния инспекторат по образованието в Русе, но и в Министерството на образованието. Освен квестори, по време на изпита ще могат да присъстват и до трима родители  в училище.

Днес се провежда и Националното външно оценяване по Български език и литература за 7-класниците. На него ще се явят към 1 700 ученици в Русенска област. Оценката от изпита е и вход за кандидатстване в профилираните гимназии. Изпитът започва в 10 часа.

На 20 май е следващият  Държавен зрелостен изпит по избираем предмет за 12-токласниците. Тогава ще се проведе и Националното външно оценяване по математика за 7 клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама