За 11-и път опитват да продадат земята на неосъществения мол в „Меден рудник“

07:22, 18 май 16 25 752 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единадесета публична продажба е обявена за парцела в зона „В” в бургаския комплекс „Меден рудник”, който беше определен за строеж на мол, показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Делян Николов дава терена на търг от 20 май до същата дата на месец юни. Началната цена е 1 679 160 лв.

Поземленият имот с площ от 13 155 кв. м е собственост на акционерното дружество „Бургас център инвест”, което е дъщерна компания на „Сан Сити” ООД. Представители на АД-то са Феридун Джемил Гюркан, който е собственик на големия строителен турски концерн “Сан Сити”, и неговият брат Гюркан Ертан. Преди икономическата криза те възнамеряваха да строят два мола в Бургас, но впоследствие затънаха в дългове и сега теренът в „Меден рудник” се продава в полза на взискателя Банка ДСК.

Разгърнатата застроена площ на меденруднишкия мол трябваше да бъде 60 хил. кв.м, като отдаваемите под наем търговски площи щяха да заемат 40 хил. кв.м. Другият подобен проект щеше да се осъществи в комплекс „Лазур” - на ъгъла на булевардите „Демокрация” и „Сан Стефано”. Застроената площ на 15-етажният мол щеше да бъде 41.2 хил. кв.м. И двата проекта се провалиха заради икономическата криза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама