1195 зрелостници на изпит по български език и литература в Сливенско

07:25, 18 май 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешния държавен изпит по български език и литература в Сливенска област ще се явят 1195 зрелостници, обявиха от Регионалния инспекторат по образование. Изпитът започва в 8.00 часа и ще завърши в 12.00 часа

За първа година всеки зрелостник е с определено място, за което предварително е информиран. На чиновете ще бъде изписано името на всеки един от дванайсетокласниците.

В класните стаи по време на изпита ще присъстват и родители на ученици от по-малките класове. Видеононаблюдение е осигурено в залите на изпита и по коридорите на учебните заведение.

Вторият държавен зрелостен изпит по избор е на 20 май. В областта най-много са желаещите да се явят на философия - 330, следва биология - 285 и география - 258. Най-непривлекателните, но все пак избрани дисциплини са химия, посочена от седем абитуриенти, немски - осем и руски - двама. Нито един зрелостник не е избрал да се яви на изпит по физика и френски език.

Резултатите от  държавните зрелостни изпити да бъдат известни до 10 юни и ще бъдат обявени на официалния сайт на МОН и в регионалните инспекторати по образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама