Административният съд отказа да гледа жалбите по искането за отстраняване на кметове в Тервелско

07:52, 18 май 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалбите на общинския съветник Марияна Пасева срещу отказа на ОИК Тервел да прекрати предсрочно правомощията на кметовете на селата Безмер -Милен Николов, и Кочмар - Димо Миланов

Съдът прекрати производствата, като решенията му подлежат на обжалване пред Върховния административен съд.

Припомняме, че Общинската избирателна комисия в Тервел отказва да прекрати предсрочно пълномощията на кметовете на Кочмар и Безмер. Решението бе по повод жалба от общинския съветник от местната коалиция „За нов Тервел” Марияна Пасева. Тя твърди, Николов и Миланов не са изпълнили изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с изискването да бъде преустановено извършването на търговска дейност.

Общинска избирателна комисия в Тервел не намери основание да прекрати предсрочно пълномощията на кметовете. Пасева атакува това решение пред Административния съд в Добрич. Той, от своя страна, прецени, че липсва надлежна активна процесуална легитимация и правен интерес за Марияна Пасева, а производството по делата бе прекратено като процесуално недопустимо.

В мотивите си съдът е посочил, че само решението на ОИК за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмет или общински съветник подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама