БСП към управляващите: Коалицията ви е изчерпана, подайте си оставките

08:02, 18 май 16 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лют спор между реформатори, патриоти и опозиция за Изборния кодекс се разрази в студиото на Нова телевизия, където депутати от Патриотичния фронт, Реформаторския блок и БСП дебатираха по наложеното от президента вето на попрарките. То ще бъде гласувано днес на редовно пленарно заседание. 

Реформаторът Петър Славов заяви, че огромната част от депутатите също искат промяна, новВъпросът е дали това ще стане с подкрепа на веотото или чрез отделна законодателна инициатива. Той се обърна към БСП като подчерта, че правили "исторически целувки, които замитали под килима". Депутатът даде пример с зала "Арена Армеец", където с дни се обработваха протоколите от местните избори.

От своя страна народният представител от столетницата Филип Попов обясни, че управляващите изкарават закона като направан на техните договорки. "Премиерът неколкократно идваше в парламента. Против сме целия законопроект, той е негоден. Не искаме да сме част от тяхното задкулисие", подчерта Попов. 

Той се обърна към Славов с думите: "Оставете нашия конгрес, гледайте си остатъците от блока. РБ не знаят дали са в управлението или не. Тази коалиция е изчерпана, подайте си оставките". Според него Пленвлиев харесвал задължителното гласуване, а инструментът вето споявал тази безпринципна коалиция. 

Патриотът Димитър Байрактаров пък посочи, че най-пресният пример за провеждане на избори бил на 25 октомври. "Имаше важен въпрос - да има ли електронно гласуване. Той обслужва точно хората зад граница. Турската държава за пореден път показа, че тя дирижира процесите", коментира още депутатът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама