6000 деца участваха в Националния фестивал на детската книга в Сливен

08:07, 18 май 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекорден брой участници се включиха в тазгодишното издание на Националния фестивал на детската книга в Сливен, съобщи директорът на Регионална библиотека „Сава Доброплодни" Росица Петрова.

По думите й във всички прояви са участвали 6000 деца. 411 от тях в 25 формации са се включили в концертите по време на фестивала. 680 са малчуганите, посетили изложбите за рисунка „Приключения в Огледалния свят“ и с кукли от Петия национален конкурс на театралните кукли, изготвени от деца.

По време на Националния фестивал на детската книга са представени десет премиери на книги. Интерес е проявен и към книжния базар. Росица Петрова поясни, че всички деца и доброволци, участвали в проявите са получили подаръци с логото на фестивала, а за най-добрите са осигурени награди.

Фестивалът на детската книга се състоя в три дни и премина под егидата на министъра на културата Вежди Рашидов и Десислава Танева, министър на земеделието и храните.

„Топ Новини – Сливен” получи награда за отразяване на проявите, включени в програмата на Националния фестивал на детската книга  Сливен' 2016.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама