10 хиляди зрелостници и седмокласници в Пловдивско на матури

08:08, 18 май 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4810 зрелостници в Пловдив и областта днес се явяват на държавния зрелостен изпит по български език и литература, събщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Матури за дванайсетокласниците се провеждат в 31 центъра, като тази година за пръв път в училищата ще могат да присъстват и до трима родители.

Кактот учениците, така и квесторите ще са без мобилни устройства по време на изпита. Изпитният процес ще се следи в реално време от три места - в училище, в местния инспекторат и в министерството.

5167 седмокласници от област Пловдив се явяват на национално външно оценяване по български език днес, а на 20 май - по математика. Външни оценявания ще има в 145 основни и средни училища в Пловдивско. Само в три гимназии ще се провеждат едновременно и зрелостни изпити, които са на същите дати, и външно оценяване. Това са СОУ "Братя Миладинови" и Математическата гимназия в Пловдив, както и СОУ "Васил Левски" в Карлово. Седмокласниците и зрелостниците ще бъдат разделени в отделни сгради.

За националното външно оценяване няма задължително условие за камери в залите, тъй като повечето малки училища нямат видеонаблюдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама