Ще работя за качествен градски транспорт, обеща новият столичен главен архитект

08:33, 18 май 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Добрият главен архитект трябва да бъде добър мениджър и да балансира всички мнения, които се чуват, включително и тези на гражданите. Можем да предоставим на туристите историческо наследство от най-ранна история. Това коментира по БНТ новият главен архитект на София Здравко Здравков, който встъпи в длъжност преди 2 дни на мястото на Петър Диков. Диков подаде оставка в края на миналата година.

Новият столичен главен архитект обясни, че в момента по ул. "Витоша" има 35 заведения, а хората обичали да посещават именно местата, които са пешеходни. Той открои идеята постепенно да разтовари центъра от автомобили, за да може столицата да се превърне в привлекателен исторически център. 

"В градоустройствените планове са предвидени трасета и паркинги, но те попадат и в частни имоти. Съвместно с кметовете на районите ще работим в тази посока, за да осигурим придвижване на хората и след това да преминем към строителство", уточни Здравков.   За буферните паркинги, той коментира, че има изградени 4 и продължава работата по още няколко. "Идеята им е да си оставяме колата и да ползваме безплатен транспорт. Това ще освободи центъра от автомобили и ще натовари градския транспорт", допълни главният архитект, като обаче посочи, че без изграждане на качествен такъв, тези паркинги няма да заработят. 

"В момента хората не се чувстват сигурни в него. Ще работя за това да има качествен градски транспорт", обеща Здравко Здравков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама