Новият директор на БНР иска да върне диалога между водещи и редактори

09:09, 18 май 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният генерален директор на БНР Александър Велев иска да върне диалога между водещи и редактори, тъй като липсвал. Това заяви самият той в ефира на БНТ.

"Победата ми е и победа на хората в радиото, защото не влезе човек отвън. От първия ден мога да започна да работя. Много от партньорските ни радиостанции отдавна са реформирани.Навлезли са новите технологии и съставът също е оптимизиран. Не може да работят хора в радиото, които идват 1 път в месеца, за да си взимат заплатите", категоричен бе Велев. 

Според него радиото е културна институция и съставите им са едно национално богатство. Той даде пример с това, че повечето обществени радиа по света си имат състави към тях. 

"Даваме принос за българската култура. За жалост загърбихме младите хора и публиката на "Хоризонт" е доста застаряваща. Тя не отговоравя на интересите на младите хора, но имаме Радио София, чиято програма възнамерявам да превърна в младежка. Ще се постараем да завоюваме територии, които сме загубили", подчерта новият директор на БНР и изрази съжаление, че не се случило събирането на таксите от слушателите и зрителите на обществените медии. Според него е необходим друг подход.   Мандатът на Александър Велев започва на 30 май. Той обясни, че до голяма степен има готов екип, но в момента е в активни разговори с хора, които иска да привлече. "Ще кажа на колегите си да бъдат спокойни. Искам да намеря за работата съответните хора", каза още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама