Деца участват в спортен празник в ЦДГ "Зора" в Русе

09:55, 18 май 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 18 май, от 16:30 часа, на площадката в ЦДГ „Зора“ ще се проведе спортен празник, реализиран с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, в рамките на програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“. В събитието ще участват всички възпитаници на детското заведение, съобщават организаторите.

Състезателните игри ще включват елементи от лекоатлетическите дисциплини: бягане, дълъг скок, и троен скок. Те ще се проведат в две възрастови групи (3-4 и 5-7 годишни). В програмата на спортния празник са включени и забавни игри с елементи от лекоатлетически дисциплини.

Гости на празника ще бъдат спортисти от СЛАК „Дунав“ и известният русенски лекоатлет Евгени Игнатов, който ще награди отличилите се малки състезатели.

Пред родителите, децата и гостите ще бъдат представени спортните постижения на лекоатлети от Русе. Целта на проекта е да насърчи децата от ЦДГ „Зора“ да изпитат удоволствие от движението, да се запознаят със спортните постижения на известни спортисти и да бъдат мотивирани за системни спортни занимания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама