Разследват собственика на питбулите нахапали хора в Казанлък

10:02, 18 май 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна разследване срещу Стойко О., на 24 г., по досъдебно производство за неполагане на грижи за животни, които се намират под надзора на собственика си, в резултат на което са причинени телесни повреди на две лица – престъпление по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Районна прокуратура Казанлък.

До момента е установено, че животните – две кучета от породата “Питбул” били отглеждани от собственика им в къща с двор в Казанлък. На 17 май 2016 г. те били извън двора на имота и нападнали двама граждани - 39-годишен мъж и жена на 82 г.

Мъжът е получил нахапвания от вътрешната страна на бедрото, а жената по ръката и главата. Жената е освободена за домашно лечение, а мъжът е оставен за лечение в Казанлъшката болница, без опасност за живота.

На същата дата в 19 часа двете кучета са били предадени в Общинския приют за настаняване на животни. Стойко О. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура Казанлък е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети биологични следи.

За същото престъпление Районна прокуратура Казанлък е образувала на 11 април 2016 г. досъдебно производство, а на 8 април 2016 г. е възложила извършването на проверка по други два случая, касаещи нахапани хора от същите кучета.

Продължават разследването по случаите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама