Внесоха обвинителния акт за убийството край дискотека в Девня

10:43, 18 май 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Виктор Панайотов за смъртта на 22-годишния Мартин Тодоров от с. Николаевка. Обвинението е за умишлено убийство, извършено с особена жестокост, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Престъплението бе извършено на 28 ноември миналата година в кв. „Повеляново“ в Девня. Тогава 33-годишният Виктор, който бил охранител в дискотека „Каталина“, по-известна под името „Акапулко“, бил повикан от работещия в заведението Крум А. по повод свада и сбиване с Мартин. Младежът от Николаевка бил в дискотеката заедно с приятеля си Руси, за чиято сестра му предстояло да се ожени след няколко дни.

В последвалия побой участвали най-малко петима души, които погнали Мартин и Руси с юмруци, ритници и столове. Младежите побегнали от дискотеката към близката детска градина, но там били настигнати от Виктор, който започнал да нанася удари с нож по тялото на Мартин. Един от тях засегнал смъртоносно сърцето му,  вследствие на което Мартин починал.

Руси също бил бит и ранен в бедрото. Той успял да сигнализира на спешния телефон 112  за случилото се, но пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на 22-годишния Мартин.

Виктор бе задържан още в деня на убийството и оттогава е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама