Няма нито един замразен доход в социалните плащания, заяви Зорница Русинова

11:11, 18 май 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма нито един замразен доход в сферата на социалните плащания. Това коментира пред журналисти в парламента новият социален министър Зорница Русинова, предаде репортер на София Topnovini.bg. Русинова преди минути положи клетва пред депутатите за новия пост и така става заместник на подалия оставка Ивайло Калфин.

Тя благодари на парламентарно представените групи за подкрепата, като посочи, че ключовите думи за социалната политика според нея са диалогичност, активност и съпричастност. 

"Тези три думи ще оформят определените приоритети в сферата на труда и социалната политика - по-активна работа с работещите, възможности за повече доходи и намаляване на безработицата, активно включване на хората в изолация на пазара на труда", изреди Русинова. 

Тя бе категорична, че няма замразени социални плащания, а има повишаване на доходите. Според нея резултатите са ясни и видни с намаляването на безработицата, увеличаването на заетостта. През последното тримесечие новият социален министър отчете, че има малко над 1 пункт увеличаване на заетостта, както и на средната работна заплата. 

Русинова не пожела да коментира каква позиция ще заеме по казуса с частните пенсионни фондове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама