Санкции за 4.1 милиона лева заплашват община Червен Бряг заради нарушения по проект

12:03, 18 май 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Санкции с общ размер от 4.1 милиона лева заплашват Червен бряг заради нарушения по проект за Воден цикъл. Това съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА кметът на общината инж. Данаил Вълов.

Той уточни, че сумата включва налагане на нова санкция за 2.3 милиона лева, като причините са посочени в официално писмо от Управляващия орган на проекта по Оперативна програма "Околна среда".

Инж. Вълов бе категоричен, че ако глобите бъдат наложени, община Червен бряг ще се изправи пред реална опасност от тежка финансова дестабилизация. Кметът обясни, че санкциите са следствие от "безотговорно или некомпетентно управление на проекта за Водния цикъл", упражнено от предишното общинско ръководство.

"Предишното ръководство на община Червен бряг в момента не взема никакво отношение по този проблем, въпреки че част от тях и сега са общински съветници, а други членове управляващия орган на партията в града. Ако действително понесем толкова огромни загуби, на виновните ще бъде потърсена персонална наказателна отговорност", коментира той.

Данаил Вълов каза още, че първата санкция от 1.8 милиона лева, е заради нарушения в сроковете за изпълнение на строителните дейности, оборудване, въвеждане на обекта в експлоатация и др. Той наблегна на факта, че проектът все пак е завършен в крайния срок - декември м. г., но към момента в Административен съд Велико Търново се води дело за обжалване на първото наказание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама