Каракачанов не се интересувал от авторитета на президентската институция

12:16, 18 май 16 / Политика 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев не мисли за авторитета на парламента, аз от къде на къде трябва да мисля за неговия авторитет. Това коментира пред журналисти зам.-председателят на парламента и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в отговор на въпрос дали, ако ветото на президента върху промените в Изборния кодекс бъде отхвърлено, това няма да навреди на президентската институция. 

"Какво можем да очакваме ще разберем след малко, но аз се надявам да бъде отхвърлено. Това е нормалният подход", заяви той като изрази очакване за 130 гласа против наложеното вето. 

"Като се отхвърли ветото има два варианта - единият е президентът да приеме волята на парламента, а другият да се прави на интересен и да атакува закона в КС. На разговорите, на които се уточняваха текстовете имаше представител на президентството. За текста за гласуването в чужбина секретарят му беше попитан дали така има проблем и отговорът му беше - "мисля, че не", поясни Каракачанов. 

По думите му текстът бил внесен 24 часа по-късно и през тях никой от президентството не казал, че има забележки. "След това президентът започна да се среща с едни хора, които претендират, че представляват българите в чужбина, но представлявт само себе си. Те са част от една "Протестна мрежа" и нищо повече. Обадих се и пожелах да среща, но отговорът на другия ден беше обявяване за налагане на вето", продължи патриотът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама