МВР хванали едва 49.42 грама кокаин за година

12:22, 18 май 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За цялата 2015 година МВР е заловило на територията на страната едва 49.42 грама кокаин. Това признава министърът на вътрешните работи в писмен отговор до депутат, цитиран от агенция БГНЕС.

Още 578 грама кокаин са задържани на гранични пунктове става ясно от отговора на министъра. Органите на МВР са задържали още: 564 таблетки екстази, 221 таблетки амфетамин, 59 таблетки метаамфетамин. Кокаинът и синтетичните наркотици са сред най-разпространяваната дрога в нощните клубове в цялата страна.

От отговора на Бъчварова става ясно, че българските служби са реализирали далеч по-добри резултати по отношение борбата с наркотиците при съвместни операции с партньорски служби извън страната. Двама българи и един сириец са задържани на територията на Судан. На територията на африканската държава те успели да изградят лаборатория за производство на амфетамини. При задържането им са конфискувани и 80 кг. таблетки. ГДБОП е подпомогнало залавянето на 23 кг. кокаин на територията на Великобритания, както и 15 кг. хероин при операция в Румъния. Бъчварова отчита, че за 2015 г. са пресечени общо шест трансгранични канала за трафик на дрога, четири от които са били за транспортиране на хероин

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама