Инвестиция с русенско участие стартира в Узбекистан

12:54, 18 май 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестиция с русенско участие стартира днес в Узбекистан. Министър- председателят Бойко Борисов и вицепремиерът на Узбекистан Гуломжон Ибрахимов откриха завод за рециклиране на масла, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Това е съвместна инвестиция на компанията „Приста Ойл” и държавното узбекистанско предприятие „Узнефтепродукт”. Церемонията постави началото на 20-ата международна конференция и изложба „Нефт и газ в Узбекистан”. Юбилейното издание на форума се провежда в столицата Ташкент и в него участват над 200 компании от 26 държави.

Българо- узбекското предприятие се намира в гр. Ангрен и откриването се състоя чрез телемост.

„Дори и днес сме свидетели на иновация – вместо да пътуваме до завода, успяхме чрез видеовръзка да свържем днешната конференция с една българо-узбекска инвестиция в областта на енергийната ефективност, която води до опазване на околната среда, отработване и производство на нефтопродукти и разкриване на работни места”, коментира министър-председателят.

Високотехнологичното предприятие, в което са вложени 15 млн. долара, ще преработва годишно 43 хил. т отработени масла и ще произвежда 30 хил. т базови масла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама