Предадоха на съд бившия шеф на Митница Свиленград за корупция

13:02, 18 май 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият шеф на Митница Свиленград Тодор Караиванов е предаден на съд днес. Прокуратурата e внесла обвинителен акт срещу Караиванов, който беше хванат с белязани пари през януари миналата година. Очаква се магистратите да насрочат дата за процеса.

Според Специализирано звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура, Тодор Караиванов – бивш началник на Митница - Свиленград е взел подкуп в размер на 4 500 евро и 1 600 лева, извършени са 9 отделни деяния при условията на продължавано престъпление, както и за набавяне на противозаконна облага  в размер на 10 000 евро, използвайки служебното си положение.

Караиванов е искал и получавал подкупите от представители на спедиторска и транспортна фирми, за да не разпореди, а в други случаи и затова, че не е разпоредил извършването на щателни митнически проверки (ЩМП) на преминаващи през митническите пунктове „Капитан Андреево“ и „Капитан Петко Войвода“ товарни превозни средства.

В хода на разследването е установено, че за срок само от 10 дни, на основание заложените от Караиванов сигнали в програмата, са извършени 17  щателни митнически проверки на превозни средства на товарни автомобили, преминавали през Капитан Андреево“, като при нито една от извършените проверки не са били констатирани допуснати нарушения на митническото законодателство от проверяваната транспортна фирма.

При разследването са разпитани 55 свидетели, 7 вещи лица са изготвили експертизи, използвани са специални разузнавателни средства, съобщават още от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама