Радан Кънев: Цял Лондон знае, че "Фрапорт" ще вземе летище "София"

13:09, 18 май 16 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„За концесията на летище "София" към момента имаме толкова малко информация. Това само по себе си е изключително тревожно. Публични източници на информация почти няма, докато при инвестиционните не е точно така. Цял Лондон знае, че има предварително обявен победител за сделката и това е "Фрапорт".

Това каза във Варна лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. По думите му мнението на инвестиционната общност е, че тази сделка е предрешена, затова други инвеститори изобщо не се занимават с нея.

Германският летищен оператор „Фрапорт“ притежава 60% от капитала на консорциума „Фрапорт Туин Стар Еърпорт мениджмънт“, който бе създаден за концесиите на летищата Варна и Бургас. Партньор с 40% от капитала там му е „Химимпорт“, макар че първоначално консорциумът бе създаден с българската компания „БМ стар“, преди това собственост на Георги Бонин чрез дружеството му „Бон марин“.

Радан Кънев определи като  изключително лоша идеята да се направи дългосрочна концесия за летище София, като половината от парите за нея се вземат още в началото. По думите му те ще запълнят някаква бюджетна дупка. „Нормалното е да се направи система, при която с развитието на летището, на неговия трафик и обороти, приходите на държавата да нарастват“, заяви Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама