НАП- Русе: Търговци мамят с грешни телефони за контакт с приходната агенция

13:14, 18 май 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 След стартирането на лотарията с касови бележки, са се увеличили сигналите до офиса на НАП в Русе за некоректни търговци, които не само не издават за всички покупки фискални бонове, но и пречат на клиентите да сигнализират за това, чрез грешни телефони за контакт с приходната агенция.

Съгласно чл. 38 т. 1, ал. 2 от Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, е задължително в стационарен търговски обект на видно за клиента място до Фискалното устройство да бъде поставено съобщение, уведомяващо клиента за неговото задължение да съхранява касовата бележка до напускане на търговския обект, и телефон за контакти с НАП по местонахождение на търговския обект, съобщават още от НАП- Русе.

В почти всички търговски обекти в региона има такова съобщение, но посочените атрибути в него не са актуални, понеже съдържат информация за телефоните на русенския офис от 2006 г., когато е влязла в сила наредбата, а от 2010 г. той е на нов адрес и с нови телефонни номера.

Задължение на собствениците на касови апарати е да актуализират тази информация, но някои умишлено го пренебрегват, въпреки честите напомняния от приходната администрация.

За да се изпълнят нормативните изисквания и за да се предостави на клиентите реална възможност да подават сигнали, приходните служители започват активни действия за актуализиране на задължителните съобщения до касовите апарати.

По време на проверките си в търговските обекти те ще изискват в тях да бъде отразена следната информация „Уважаеми клиенти, Ваше задължение е да изисквате и съхранявате касовата бележка до напускане на търговския обект. Използвайте следните телефони за връзка с НАП:

- за сигнали - 0700 – 18 – 700

Национален информационен център

/на цената на 1 градски разговор/

- за контакти с офиса в Русе - 082 / 825 – 826“.

За кампанията ще съдействат и русенските членове на Българската асоциация на дистрибуторите на фискални устройства и други фирми за сервизно поддържане на касови апарати. 

  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама