План за управление на речните басейни в Дунавския район обсъждаха в Русе

13:26, 18 май 16 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Стефко Бурджиев е присъствал на Обществено обсъждане на Проекта на актуализиран План за управление на речните басейни в Дунавския район за басейново управление за периода 2016-2021 г., което се провежда в Русе.

Събитието се организира от Басейнова дирекция „Дунавски район” и на него са присъствали изпълнителният директор инж. Петър Димитров, Областният управител на област Разград Манол Кившанов, заместник областният управител на Силистра Младен Минчев, кметове на кметства, представители на институции и заинтересовани лица, съобщават от Областна администрация- Русе.

В своето приветствие към участниците във форума Областният управител е подчертал значението на Плановете за управление за устойчивото ползване на водните ресурси и намаляване на глобалното затопляне.

Това е втората от поредицата срещи, организирани от Басейнова дирекция „Дунавски район” в рамките на обществените консултации.

На тях са поканени представители на значимите водоползватели, НПО в сферата на опазване на околната среда, представители на фермери и регионални структури към Министерството на земеделието и храните и други институции и заинтересовани лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама