Започват проверки за високи децибели в пловдивските заведения

13:37, 18 май 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският инспекторат в Пловдив започва проверки в пловдивските заведения съвместно с Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и КАТ, съобщи шефът на "местното ФБР" Ангел Славов.

Проверките са във връзка със сигнали на граждани за завишени нива на шум от нощните клубове на различни места в Града под тепетата. "Със съдействието на КАТ смятаме да отцепим движението през нощта по някои от големите булеварди, за да може да се измери актуалното състояние на шума от дадения обект", поясни Славов. Той обясни, че според съществуващата наредба не може да се налагат санкции, ако разликата в децибелите между фоновия шум и този в заведението е под 3 децибела.

Ще се проверяват заведения по натоварените булеварди "Христо Ботев", "Руски", "Санкт Петербург" и др.

Продължават и редовните проверки на собствениците на домашни кучета. Утре ще има две такива акции съвместно с Общинска полиция. Инспекторите ще проверяват на Младежкия хълм, където има много оплаквания, че стопаните на кучета ги пускат без повод, не почистват след тях, нямат документи. От няколко месеца в Инспектората не е получаван сигнал за агресивни кучета.

Масите за сервиране на открито в квартал "Капана" също са обект на проверки, каза още Славов. Инспекторите вече са проверили преместваеми обекти и заведения на Гребната база и са открили нарушения. Издадени са предписания на 4 преместваеми обекта, които не се вдигат след края на работното време, и на 3 заведения, които нямат актуална схема за масите на открито. В момента всички категоризация в момента минават през пререгистрация, затова в началото на юни инспекторите ще проверят отново дали документите вече са наред.

Общо 33 акта на стойност 5800 лева е издал Общинският инспекторат през април, съобщи още Славов. Най-много от тях са за маси на открито без одобрени схеми - 13, за преместваеми обекти - 7, за кучета - 4, и т.н. Получени са 150 сигнала, по които са изготвени 80 предписания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама