Недялко Недялков се обърна срещу Пеевски заради пари

13:43, 18 май 16 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издателят на агенция "ПИК" и вестник „Ретро” Недялко Недялков обяви, че дава на съд една от най-големите фирми разпространителки на печатни издания у нас - "Национална дистрибуция" АД. Причина е, че фирмата от три седмици не е плащала на Недялков продадените тиражи от вестник "Ретро". Вече не искала и да го разпространява.

На извънредна пресконференция Недялков заяви, че "на всички е ясно, че Делян Пеевски е собственик в сянка" на въпросната издателска фирма и "посегателството над свободното слово" идва от него. Той допълни, че действията на фирмата са незаконни и са "опит за атентат срещу един от най-тиражираните вестници у нас".

"Вестникът е жертва на медийния монопол на Делян Пеевски и неговия кръг от фирми. Загубите ни за три седмици, благодарение на Пеевски, възлизат на близо 100 000 лв.", каза той и допълни, че "Делян Пеевски не цели да атакува вестник "Ретро", а предстоящото стартиране на телевзия "ПИК".

Заради нежеланието на фирмата да разпространява вестник "Ретро", голяма част от страниците в новия му брой са запълнени с обширна статия срещу Делян Пеевски. 

Острите нападки срещу депутата обаче не са практика за издателите на "Ретро". Едва от месец насам вестникът и електорнното издание "ПИК" започнаха да публикуват статии, които са насочени срещу Делян Пеевски.

Защо се стигна до тук не ясно, тъй като двете издания бяха предпочитани от депутата на ДПС и се твърдеше, че той е финансовият им благодател. Единствено за тях той често даваше интервюта, а всички негови неприятли бяха остро обругавани ежедневно.

В последните години Пеевски често се изливаше "ексклузивно" на страниците на вестника. Единствено пред "ПИК" и "Ретро" той коментираше всичко, което се случва в държавата, както и скандалите, в които беше замесено името му. 

През януари 2016 г. агенция "ПИК" публикува пространно интервю с него, в което той за пръв път проговори за обвиненията на съдия Румяна Ченалова и скандала "Яневагейт". Припомняме, че Ченалова неколколкратно заяви публично, че Делян Пеевски е водеща фигура в съдебната ни система. 

Три месеца по-късно, през април, "ПИК" обяви война на Певски като публикува първата явна статия срещу него със заглавието "Пеевски бяга като Цветан Василев". Приблизително от тогава са спрени и плащанията на вестник "Ретро". 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама