Руснак и македонка са отличниците на Американския университет

13:46, 18 май 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
224 студенти от 20 държави, възпитаници на Американския университет в Благоевград, ще получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. Половината от тях са българи, а останалите от САЩ, Молдова, Русия, Сърбия, Казахстан и Украйна. 

Първенец на випуска е Артем Еремин от Русия. Той се дипломира с две специалности – „Бизнес администрация“ и „Информационни технологии", информираха от висшето училище. 

Втора по успех е Михаела Димовска от Македония, която също завършва с две специалности – „Компютърни науки“ и „Математика“.

"Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 36 процента, следващите са "Икономика", "Политически науки и международни отношения", "Журналистика и масови комуникации" и "Информационни системи".

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин и министърът на външните работи Даниел Митов ще поздравят завършващите бакалаври по време на тържество, което е тази неделя на площад "Георги Измирлиев".

Приветствия към випуска ще поднесат председателят на Настоятелството на АУБ Иван Манев и президентът на университета Страци Кулински, а от името на абсолвентите реч ще произнесе Мария Ботева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама