Награждават 23-има айтоски будители за високи постижения

13:50, 18 май 16 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23-ма айтоски будители ще получат награди за високи постижения по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщиха от Община Айтос.

В края на миналата седмица образователните и културни институции излъчиха учителите и културните дейци, достойни да получат наградите на Община Айтос и Диплом за високи постижения и принос по повод 24 май 2016 г.

Номинираните преподаватели за високи постижения и принос към образованието на община Айтос тази година са 20 от общо 14 детски и учебни заведения. Трима са учителите-фаворити на СОУ "Никола Вапцаров" в Айтос - Валентина Пенчева Добрева, Румяна Георгиева Георгиева и Ташка Апостолова Славенова. Трима са и най-достойните за наградата, определи и ръководството на СОУ "Христо Ботев" - Айтос – Гинка Василева Иванова, Катя Дончева Добрева и Севинч Хюсеинова Алиева.

Две са дамите, заслужили признанието на ОУ "Атанас Манчев" - Мариана Цонева Панайотова и Минка Иванова Ангелова. През тази учебна година, ПГСС "Златна нива" - Айтос пък се гордее с преподавателите Светлана Атанасова Енева и Силвия Славчева Павлова. Станимир Стефанов Николов е изборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево, Мария Христова Виткова ще представя ОУ „Христо Ботев”, с. Пирне, Татяна Златева Кирова - ОУ "Светлина", с. Тополица, Петя Георгиева Стоянова - ОУ "Христо Ботев", с. Мъглен.

ОДЗ „Пролет” в Айтос е отчело заслугите и приноса на Румяна Връбчева, ЦДГ "Славейче" - гр. Айтос дава категоричното си признание за работата на Цанка Колева. Мима Иванова Горанова е изборът на ЦДГ „Калина Малина”, гр. Айтос, Хасибе Ахмедова Илязова е номинирана за добрата си работа от ЦДГ „Детелина”, с.Тополица.

ЦДГ „Здравец” в Айтос предлага тази година наградата да получи Фатме Хюсеин Ибрям, а ЦДГ "Радост" е дало доверието си на Красимира Георгиева Друмева.

И трима културни дейци ще получат награди от Община Айтос. За отличната си работа през годината, номинация от НЧ ”Петър Житаров 1928” в с. Караново получи Тодорка Йорданова Димова. НЧ "Васил Левски 1869" дава признанието си за отлични резултати на библиотекаря Станка Димитрова Купенова, а Военен клуб - Айтос – на Иван Иларев.

Церемонията по връчването на наградите ще е на 20 май 2016 година в ресторант "Колизеум" в парк "Славеева река" по време на традиционната празнична среща на кмета на Айтос с педагозите и културните дейци от общината по повод 24 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама