Тормоз изпрати Патрик Първев под домашен арест

13:51, 18 май 16 25 1460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийски градски съд пусна под домашен арест Патрик Първев, който е един от двамата обвиняеми за побоя над 3-годишния Христо в края на юли 2015 г, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Решението на съда беше взето заради системния тормоз над Патрик Първев в следствения арест. Подсъдимият разказа в съдебната зала, че е нападнат от 6 души, докато пушел. Дори е горен с цигара. В килията си пък е ударен с шут от свой съкилийник, в резултат на което е счупена долната му челюст. Тормозът продължил, като при друг бой е счупено ребро на Първев.

Според прокуратурата счупеното ребро на обвиняемия не е животозастрашаващо. При представената съдебно-медицинска експертиза от побоя над Първев пък не е отразено, че има счупване на долната челюст.

Обвиняемият заяви пред съда, че по никакъв начин не е провокирал тормоза. По думите му множеството инциденти в ареста са от 3-4 месеца. Адвокатите на Първев помолиха за по-леката мярка не само заради нарушеното му здравословно състояние, но и заради доброто поведение на подсъдимия.

Държавното обвинение се опасява, че при измяна на мярката „задържане под стража“ в по-лека, има опасност той да извърши ново престъпление. Побоят над малолетното дете е извършен при категорична осъзнатост на действията на обвиняемия. Детето е могло да умре, но единствено бързата намеса на медицинските екипи са го спасили. За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Съдията реши да измени мярката на Патрик Първев в по-лека предвид процесуалните действия, по-голяма част от които са извършени през 2015 г. Тогава са разпитани основните свидетели по делото, сред които и майката на пострадалото непълнолетно момче Невена Велинска, направени са медицинските експертизи и ДНК анализи.

Момчето беше поверено от майка му на Първев да го гледа заедно с приятеля му Александър Донов, като двамата е трябвалo да се грижат за него в апартамент в столичния квартал "Зона Б-19". Вместо това обаче, те му нанесли тежък побой.

Подсъдимият ще бъде под домашен арест на постоянния му адрес при родителите си в ж.к. „Банишора“. Александър Донов, който е обвинен в опит за убийство на 3-годишния Христо, пък е в ареста. На излизане от съдебната зала майката на Първев се разплака. Той също беше с насълзени очи. Следващата мярка ще се гледа на 26 май 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама