Велико Търново става бирената столица на Балканите в края на май

13:52, 18 май 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Велико Търново става бирената столица на Балканите в края на месеца. От 26-ти до 29-ти май старопрестолният град ще е домакин на фестивал на балканската скара, който ще представи кулинарното многообразие на голяма част от Източна Европа, фолклора, традициите и обичаите на България, Сърбия, Македония, Гърция и Турция. Събитието „Велико Търново мези” се организира от великотърновска пивоварна , съвместно с Общината, Фондация „Румънеца и Енчев” и спонсори.

Събитието бе анонсирано по време на пресконференция от заместник-кмета на Старата столица Снежана Данева-Иванова, управителя на пивоварната- Габриела Попова и популярния изпълнител Георги Енчев.

  Над 200 ще бъдат участниците във фестивала, който е с безплатен вход и е сред най-мащабните в цяла България. Целодневна музикална програма, детска спортна академия и работилници, уроци по танци, състезания по футбол, баскетбол, пейнтбол с лъкове, табла и белот са предвидени от организаторите. На огромен киноекран ще бъдат излъчвани паметни мачове на българския национален отбор по футбол. Над 1000 награди и 100 литра безплатна бира са осигурени за участниците в надпреварите.

В рамките на фестивала ще бъдат набрани и средства, които ще бъдат дарени с благотворителна цел. Предстои избирането на конкретна кауза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама